8 augustus 2018

Almere en de Oostvaardersplassen

Afgelopen maandag was ik te gast bij het domineesgezin van Rianne Veenstra.Om half tien die ochtend reden we vanuit Oegstgeest richting Almere waar we na ongeveer een uur rijden aankwamen.Ik zag René en later de zonen Janno en AAuke.Even later maakten we een wandeling in de hitte in de omgeving van de stripheldenbuurt waar ze wonen.Na de lunch nam Rianne me mee naar het fantastische natuurgebied De Oostvaardersplassen, een natuurgebied waar Nederland in 2013 door de film De nieuwe wildernis kennis mee maakte.Ik zag door een verrekijker in het bezoekerscentrum de koningspaarden in de verte galopperen.Een adembenemend gezicht werkelijk.Om half drie nam Rianne me mee naar de Regenboogkerk waar ze elke zondag preekt.We bezochten daarna nog het winkelcentrum.Na de preimaaltijd met kip die avond was ik om half negen die avond weer thuis.Een gedenkwaardige dag in de snikhete zomer van 2018 zat erop.