1 februari 2021

Geertruida van den Bos- Nievaart 122

Op 2 februari 2021 is het 122 jaar geleden dat onze groot-, overgroot- en betovergrootmoeder Geertruida van den Bos- Nievaart werd geboren.In 1990 sprak ze uitgebreid over het overlijden van haar man Denijs van den Bos (1896-1966):'En toen 's maandagsmorgens- hij sliep beneden.Hij kon de trap niet meer op en toen kwam ik naar beneden en toen moest hij plassen.En de po had ik onder zijn bed gezet zodat hij niet door die koude keuken moest.En die zou hij grijpen.En toen zegt ie en toen wees hij naar de kachel: En die en die heeft me de das omgedaan.Hij kon het niet eens zo achter elkaar zeggen.Zolang ik met hem getrouwd ben geweest, en dat is 48 jaar, heeft ie altijd - ik mocht nooit uit mijn bed komen of hij had de kachel aangemaakt en had thee gezet.En dan ging ik eruit.Als 's nachts een kind wakker kwam, ik hoefde er nooit uit, dat deed hij'