5 december 2022

Kasteel Cannenburch in Vaassen (Gelderland)

Toen ik in 1989 -kort na het beeindigen van mijn studie geschiedenis- naast mijn beginnende vertaalwerkzaamheden,begon met het stamboomonderzoek naar onze familie,kon ik niet bevroeden dat al in een eerder verleden leden van onze familie onderzoek naar onze familiegechiedenis hadden gedaan.Zo kwam ik er in mei 1991 achter na telefoongesprek met een zekere Hein Regeer,woonachtig in Weesp,dat de stamboom van de familie Van den Bos in 1943 al eens werd uitgezocht.Doop-,trouw- en begraafgegevens lagen destijds opgeslagen in kasteel Cannenburch in Vaassen.De nazi's stimuleerden de beoefening van de zogeheten 'sibbekunde' om bijvoorbeeld vast te stellen of iemand joods bloed had.Hein Regeer vertelde me dat zijn vader Henk Regeer het onderzoek deed.De grootvader van Hein Regeer was Jacobus Dirk van den Bos.Regeer wist me te melden dat de op 14 oktober 1814 geboren Jan van den Bos op 4 februari 1867 te Leiden is overleden.De bevindingen van de familie destijds stemden overeen met wat ik had gevonden.