1 mei 2015

Het poëzie album van mijn moeder

In het begin van de jaren vijftig kreeg mijn moeder een poëzie album. Ik ben hem vooralsnog even kwijt Het was rond 22 december 1952 dat ze het album kreeg, zo rond haar achtste verjaardag. Op eerste kerstdag schreef vader Johannes een eerste vers in het album van zijn dochter. Oo 26 januari 1955 schreef moeder Anna een vers in het album van haar dochter. Ze schreef Ik ken een heel lief bloempje dat ik u noemen zal, het lag zo half verscholen, verscholen in het dal, het was alsof het mij toeriep, vergeet vergeet mij niet. Ter herinnering aan je liefhebbende moeder. Op 4 maart 1954 schrijft Leny een vers voor haar vader. Hartelijk gefeliciteerd met je 25- jarig jubileum. Ik hoop dat God u nog vele jaren voor ons mag sparen. Dit gedicht heb ik zelf geleerd, het is wel niet groot maar ik wens je een voorspoedig jaar toe en nog vele jaren erbij. Ik weet niet of u het op prijs stelt dat ik dit gedicht geleerd heb, je dochter Lenie.