6 februari 2017

Trudy bijna jarig

A.s donderdag is Trudy jarig. Ter gelegenheid daarvan laten we haar vandaag aan het woord. In 1955 ging ze met haar moeder naar de bioscoop. Ze schreef daar kort geleden over:' In de Rex speelde een film, een muziekfilm of een liefdesfilm. En ik was een jaar of 12. Aangezien ik sokjes droeg en andere meisjes nylons droegen en mijn haar in een paardenstaart. Mijn moeder had kaartjes gekocht en wij naar binnen. Werden we tegengehouden omdat ik niet op een veertienjarige leek. Die man was niet te overtuigen en toen zei mijn moeder dat ze dan met een kaartje over zat. Nou, dan verkoop je hem maar, zei die man. Mijn moeder had een hele rode kleur van schaamte. Ze vroeg aan de aankomende bezoekers of ze twee kaartjes wilden kopen en dat is tot grote opluchting van mijn moeder en mij gelukt. We hebben nooit meer zoiets gedaan.' Aldus Trudy vorige maand. We feliciteren Trudy nu al en wensen haar gezondheid en geluk voor de toekomst.