15 maart 2018

Veertigjarig huwelijksfeest Jansje en Nijs

In het kader van de 100-jarige geboortedag van Nijs van den Bos blikken we vandaag nog even terug op het 40-jarig huwelijksfeest van onze ouders en grootouders in 1982. Op vrijdag 6 augustus 1982 gaven ze een diner in In den Houtkamp.Ik schreef die dag in mijn dagboek dat we voortreffelijk hadden gedineerd. Overgrootmoeder Van den Bos was er ook. Om ongeveer 19 uur waren we er.Tante Trudy, Colette en Cindy kwamen gelijktijdig.Oom Ed, tante Janny, tante Betty,oom Fer, opa en oma en overgrootmoeder Van den Bos waren er toen al.Vooraf bestelde ik twee maal een tonic met citroen.Tegen acht uur gingen we dan aan tafel.We bestelden eerst soep, tomatensoep onder meer en ook aten we stokbrood met kruidenboter.Natuurlijk kregen we ook wijn.Chateaubriand Stroganoff nam ik samen met Pa.Trudy nam het samen met oom Ed.Opa nam het samen met zijn 83 jaar oude moeder.Toe nam ik ijs met slagroom en aardbeien.Velen namen Irish coffee.