11 mei 2019

Jansje van den Bos over de geboorte van haar zoon

Op 9 mei was het 12 jaar geleden dat Jansje van den Bos-Schaft van ons heenging.Op 15 mei is het 74 jaar geleden dat haar zoon Arie van den Bos ter wereld kwam.Op vrijdag 28 april 1995 sprak Jansje de volgende woorden over de meimaand 1945: Opa heeft geloof ik een keer gebeld naar een collega van hem.Hij had toen contact gezocht met mevrouw Van Houten, want haar man was ook weg.Die vrouw kwam persoonlijk naar me toe.Ze had via via van Nijs gehoord en die vroeg naar mij.Toen was net je vader geboren.Dat weet ik nog wel.Toen was ik al thuis hoor, tenminste in de Bronckhorststraat.Op 25 mei 1945 kwam ik thuis.Ik had een wieg gekregen van een buurvrouw, een hele grote ouderwetse.Dat ding stond op dat zoldertje.Daar lag je vader in.Met een aapjeskoetsier ben ik naar huis gegaan.Er was verder geen vervoer.’