22 januari 2023

Een oud schoolschrift uit de jaren ‘50

Vorige week bij het opruimen van de kasten hervond ik een oud schoolschrift van mijn vader als kind.Hij noemde zich toen Atie van den Bos.Er staan tal van liedjes in waaronder het Vacantielied en het Kerelslied.De man die mijn vader deze liedjes bijbracht was onderwijzer Henk Franken.Hij deed veel aan muziek en zang en stond ook aan de wieg van het kinderzangkoor De Leidse Sleuteltjes,waarop ook Janny heeft gezeten.De ontdekking van het schoolschrift bracht me terug in de jaren '50.Een historische sensatie maakte zich van mij meester.Jaren later zong onze vader Aad nog bijvoorbeeld het Kerelslied.Al die liedjes hadden zich in zijn geheugen gegrift.Ook John kon zich woordelijk nog tal van liedjes herinneren die onze vader voor ons had gezongen.