21 juni 2018

Het 25-jarig huwelijksfeest van Geertruida en Denijs

HEt 25-jarig huwelijksfeest van Geertruida Nievaart en Denijs van den Bos werd in oktober 1942 in een zaaltje aan de Lage Rijndijk gevierd.De hele familie was aanwezig.Op 31 januari 1991 sprak Jansje van den Bos-Schaft daarover: Wij voerden een toneelstukje op.Van een oud laken hebben mijn schoonzusters en ik een jurk gemaakt.Toen moesten we een soort voordracht doen en langzaam opkomen.Ik vergeet het nooit! We moesten geloof ik een lied zingen,een beetje christelijk nogal.En dan moesten we in een witte jurk opkomen,die was provisorisch gemaakt en die jurk was lang en toen moesten we op onze blote voeten opkomen.Tante Truus, tante Annie, Suse en Coby was nog klein.We moesten een trapje af, die was krakkemikkig en toen is geloof ik Suse een oplazer gevallen.