3 april 2008

Arie van den Bos over zijn schooltijd

In 2001 schreef mijn vader me ook over zijn schooltijd. Hij schreef onder meer het volgende: " Na de lagere school (3 Oktoberstraat-school) heb ik onderwijs gevolgd aan de openbare ULO aan de Pieterskerkgracht te Leiden. Overigens heb ik deze school niet afgemaakt. In de 3e klas doubleerde ik. Terzijde zij nog opgemerkt dat daar nog een heel verhaal aan vooraf is gegaan. Ik wil wel trachten om een en ander te schetsen. In onze tijd was het zo dat je na de 2e klas MULO moest kiezen voor een A- of B-kant. A was de zogenaamde handelskant (boekhouden/handelskennis) en B was de wiskunde-kant (meetkunde en algebra). Je grootvader, mijn vader, stond erop dat ik de wiskunde -kant op zou gaan, terwijl daarvoor door mij onvoldoendes werden gescoord. Boekhouden en handelsrekenen lagen mij meer, op die cijfers was ik wellicht geslaagd. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en uiteraard der zaak was mijn vader toch een dijk van een kerel."