11 januari 2017

Het bioscoopbezoek van moeder en zoon

Aan het einde van de jaren 50 bezochten moeder Jansje en zoon Aad veelvuldig de bioscoop. Arie van den Bos, mijn vader, heb ik op 1 december 2007, kort voor zijn dood daarover gesproken. Hij vertelde toen:' Mijn moeder was nogal een bioscoopgangster. Ik ben er een keer voorgehouden. Dat was een film voor veertien jaar en ik was twaalf. Mijn moeder wilde me mee laten gaan, die was niet zo bang. Maar ze hielden me er toch voor. De film heette Het monster dat de wereld bedreigde. dat was een hele rare film, een soort griezelfilm. Dat was helemaal niet goed voor me. Dat was een raar beest. die brak overal in. Dat was eigenlijk een hele slechte film, maar je oma ging overal naartoe. Die keek niet zo deun. De portier zei tegen haar, het is op uw verantwoordelijkheid en toen mocht ik er toch in.'