20 april 2021

Geertruida van den Bos- Nievaart over de schooltijd van haar zoon Nijs

In 1990 sprak Geertruida van den Bos-Nievaart (1899-1992) de volgende woorden over de schooltijd van haar zoon Nijs (1918-1988):'Hij ging in de Medusastraat op school.Die school is al afgebroken.Ik heb hem zien bouwen.Hij is al weg hoor, ja.Want hij was een keer ziek.Ik denk dat hij nog geen zeven jaar was.(1924/1925).En ik kom daar in die school om te vertellen dat hij niet naar school kon komen.En die meester staat aan de deur.Toen zegt ie tegen me: U bent de moeder van Nijs van den Bos.Ik zeg: Meester, hoe weet u dat nu? Hij zegt:Sprekend, sprekend! Nou, ik heb er nooit erg in gehad dat hij op mij leek.Maar hij mocht die meester wel graag, want hij kon ook goed leren.Dus die meester had niet veel last van hem.Hij heeft altijd goed kunnen leren.'