27 februari 2008

Arie van den Bos over de moord op Kennedy in 1963

Op 19 april 2001 schreef mijn vader me de volgende mail: " De avond van de 22e november 1963 had ik je moeder bezocht in het ziekenhuis. Er golden normale bezoektijden; ik denk dat deze waren van 18.30 uur tot 19.30 uur. Daarna heb ik het ziekenhuis verlaten en je moeder gezegd dat ik later die avond naar de film zou gaan. Het was de tweede James Bond film: From Russia with love. Na afloop van de film om ca. 23.00 uur die avond liepen we op de Breestraat en het was een drukte van belang. Vooral schuin tegenover de Trianon, waar een soort filiaal van de Telegraaf was gevestigd, was het dringen geblazen, want die krant had kennelijk een extra editie gedrukt met het droevige nieuws dat Kennedy was vermoord. We waren met zijn allen behoorlijk onder de indruk van dit nieuws en hebben daar op de Breestraat nog zeker wel een half uur met verschillende mensen gesproken over deze kwestie. Daarna heb ik me naar huis gespoed om via de tv verder nieuws te vernemen."