23 februari 2008

Arie van den Bos over mijn geboortedag op 25 november 1963

Op vrijdag 20 april 2001 schreef mijn vader, Arie van den Bos, mij de volgende mail: "Ik werd die 25e november 1963 's middags om 13.05 uur gebeld door de dienstdoende verpleegster en die deelde mij mee dat de zogenaamde barensweeen waren begonnen. Ik hoefde me niet te haasten omdat het nog wel een paar uur zou kunnen duren voordat jij geboren zou worden (Overigens wisten we toen nog niet dat jij dat zou zijn). Ik haastte me desondanks toch naar het ziekenhuis en kwam daar om 13.40 uur aan. Je kon in die periode niet zomaar binnenlopen, een en ander ging gepaard met aanmeldingen, je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik moest wachten in een zijkamertje, want naar wat ik al te horen kreeg, was jij al geboren en vlak na de geboorte mochten er geen toeschouwers meer bij i.v.m. het doorknippen van de navelstreng etc."