27 maart 2008

Arie van den Bos over de Van der Tasstraat

Op deze derde verjaardag van Tim Daniel Johannes van den Bos (We feliciteren hem van harte met zijn verjaardag en wensen hem geluk en voorspoed voor de toekomst!) vervolg ik mijn reis door het verleden van onze familie. Vandaag wil ik opnieuw postuum mijn vader aan het woord laten, dit keer over de periode in de Van der Tasstraat, de jaren zestig: "De verbouwing in het pand aan de Van der Tasstraat heeft ruim een jaar geduurd. Het moest allemaal in de avonduren plaats vinden en naar ik nu ook begrijp: Opa van den Bos beheerde de financien. Opa Schaft heeft er erg veel aan geholpen (metselen, tegelzetten, slopen etc.)Verder had mijn vader een timmerman ingehuurd, te weten Willem Bousie. Hij heeft momenteel nog steeds een eigen aannemersbedrijf. Wij hebben hem min of meer uit het oog verloren, maar het toeval wilde dat toen opa in het jaar 1988 regelmatig i.v.m. zijn hart in het ziekenhuis terechtkwam, ook zijn vader daar toen lag. Ze lagen naast elkaar. Ik sprak Willem Bousie overigens regelmatig omdat zijn vrouw en hij bij ons op dansles zaten bij Alphenaar. De verhuizing heeft plaatsgevonden met eigen vervoer en ook wel met de PTT auto. Ik denk dat we in 1966-1967 definitief zijn overgegaan."