18 maart 2008

De coma van Arie van den Bos in oktober 1966

Mijn vader, Arie van den Bos(1945-2007), kwam in oktober 1966 comateus in het ziekenhuis. Hij schreef daarover in april 2001 het volgende: "Dat ik in coma ben geraakt had met de Nacht van Schmelzer niets van doen. Dat gebeurde namelijk een week later in de nacht van woensdag op donderdag. De feitelijke oorzaak heeft men nooit kunnen achterhalen. Wel moet worden gezegd dat ik op maandagochtend behoorlijk hoofdpijn had en vervolgens die dag niet naar mijn werk ben geweest. Ik meldde me bij de controlerend geneesheer dr. Verhoef. Deze stuurde me dinsdag al weer aan het werk. Overigens was mijn hoofdpijn toen al weer wat gezakt. Op de vrijdag daarna heeft hij me overigens in het ziekenhuis wel bezocht, geschrokken was hij kennelijk om mij al weer zo snel aan het werk te sturen."