14 augustus 2010

Bezoek aan grootouders Van den Bos in Ootmarsum:mei 1986

In mei 1986 waren grootouders Van den Bos in Ootmarsum. Ze logeerden toen in hotel De Kuiperberg. Wij bezochten hen daar toen.Het was de tijd van de verkiezingscampagne 1986 die grotendeels ging tussen Den Uyl/Kok en Lubbers. Lubbers won toen uiteindelijk de verkiezingen. Grootouders Van den Bos waren voor een korte vakantie in Ootmarsum. Ze maakten toen ook dagtochten naar Duitsland. Ootmarsum heeft een oud, schilderachtig stadscentrum. Het ligt in Twente, Overijssel. De Spanjaarden werden in 1597 door Maurits uit Ootmarsum verdreven. Er zijn onder meer grafheuvels en de resten van een hunebed. Ik weet nog dat we onder andere een wandeling maakten met zijn allen vanaf het hotel naar het centrum van het stadje. Ik bereidde me destijds voor op een tentamen over Erasmus. Het was immers ook het Erasmusjaar? Ik had het boekje 'Lof der Zotheid' bij me.