24 november 2018

Denijs van den Bos 55

Morgen ben ik jarig,zei de gek.Ik word dan 55 jaar en betreed dan de derde levensfase.In 2001, op 20 april om precies te zijn, haalde mijn vader Aad van den Bos, herinneringen op aan mijn geboortedag op 25 november 1963, drie dagen na de moord op JFK.Hij schreef mij toen: 'Ik werd die 25e november 1963 ,s middags om 13.05 uur gebeld door de dienstdoende verpleegster en die deelde mij mee dat de zogenaamde barenswee├źn waren begonnen.Ik hoefde me niet te haasten omdat het nog wel een paar uur zou kunnen duren voordat jij geboren zou worden.Ik haastte me desondanks toch naar het ziekenhuis en kwam daar om 13.40 uur aan.Je kon in die periode niet zomaar binnengaan, een en ander ging gepaard met aanmeldingen.Ik moest wachten in een zijkamertje, want naar wat ik te horen kreeg was jij al geboren en vlak na de geboorte mochten er geen toeschouwers meer bij ivm het doorknippen van de navelstreng etc'.