11 maart 2021

Denijs van den Bos 103

Morgen, 12 maart 2021 is het 103 jaar geleden dat de pater familias Denijs van den Bos (1918-1988) werd geboren.Zijn moeder Geertruida sprak in 1990 als volgt over hem:'Hij ging om met een domineeszoon, en de een was de zoon van het hoofd van de brandweer en de ander zijn vader had een hele grote boekenzaak op de Breestraat.Hij was eigenlijk een jongen uit een arm gezin.En als ze eens vrij hadden.Hij had dan een toverlantaarn, mijn zoon.Maar ze wilden toch altijd graag bij mij.Ik moest dan een laken voor het raam hangen.Er mocht geen licht bij komen.Maar het was altijd boven op de slaapkamer van hem.Hij had een apart kamertje.Ik haalde een kogelflesje met cider, weet je wel en ik haalde altijd nog een snoepje in huis.En ze denken, nou dat gaat goed bij mevrouw Bos.'