19 april 2023

Rie Laman- Schaft over Endegeest in de meidagen van 1940

Het moet in 2004 geweest zijn dat ik de zuster van onze moeder en grootmoeder sprak over Endegeest in de meidagen van 1940.Ze sprak toen als volgt:'Ik heb oom Henk leren kennen op Endegeest.Ik zat in de verpleging daar en hij was stoker en hij ging met patienten naar de bevloeiing waar ze spul moesten halen voor de keuken en zo.Dat was in de oorlog.En toen was er sprake van dat Endegeest geelimineerd zou wordeb.En toen zouden we naar Brabant moeten verhuizen en daar had ik geen zin in en toen heb ik ontslag genomen.Daar had ik geen zin in.Want je had vlakbij vliegveld Valkenburg.En daar kwamen die vliegtuigen en er werden ook bommen of wat ook gegooid.Ze waren daar huiverig voor en toen was er sprake van dat we daar weg moesten.'