4 oktober 2009

Betty van den Bos over de jaren in Katwijk

Betty van den Bos vertelde me laatst over haar herinneringen aan de jaren in Katwijk. Ze sprak onder meer:'Wat ik me nog heel goed kan herinneren is dat we voor mijn gevoel met een stuk of tien jongens en meisjes (Met de Van Duurens en de Hensings) de onderaardse gangen in gingen. Op een gegeven moment werd het steeds smaller en werd er gezegd dat er een vent zat. Met Wil ging ik vliegeren en als het gestormd had gingen we wel eens centen zoeken, dan vond je wel eens stuivers. Ik heb wel eens een dubbeltje gevonden. En als het dan augustus werd gingen we veel bramen zoeken met zijn allen.' Betty herinnert zich de jaren in Katwijk vooral als een spannende tijd ook. Ze herinnert zich ook als het ging onweren. Dan werd het helemaal donker.