10 oktober 2009

Mijn wortels

Gedurende een viertal jaren heb ik nu geschreven over de wortels van de familie Van den Bos. Het spreekt voor zich dat mijn eigen wortels daarmee verbonden zijn. Maar waar ligt mijn eigen allerprilste begin? Waar liggen mijn eigen wortels? In Leiden, bij de Leidsche Onderwijsinstellingen. Want daar hebben Leny Bavelaar en Arie van den Bos elkaar leren kennen in het najaar van 1962. Om precies te zijn eind september/begin oktober 1962. Toen zijn ze met elkaar gaan verkeren. 'Aad, breng jij dat meisje maar naar huis !' ,had Jaap Riethoven, een collega van de beiden bij de Leidsche Onderwijsinstellingen, gezegd.En ik stel me zo voor dat de jonggeliefden elkaar snel zagen zitten. Aad, mijn vader, 17 jaar. Leny, eveneens nog 17 jaar.Aad van den Bos was op 10 september 1962 als sous-chef bij de LOI komen werken, mijn moeder Leny kwam er op 27 september 1962. Zij was ook medewerkster bij de onderwijsinstelling.Jaap, Aad en Leny gingen in november al sinterklaasinkopen met elkaar doen in Leiden. Het klikte.Ja, zo is het gegaan in die herfst van het jaar 1962. Het vervolg laat zich raden. Een jaar later werd ik geboren. En dat allemaal als gevolg van de komst van Leny op 27 september 1962 bij de LOI waar ze viel voor de charmes van de sous-chef die er al een paar weken werkte. Mijn vader Aad die viel voor het mooie meisje dat mijn moeder toen was.